finala mare
Steaua CSM EximBank Bucuresti U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Finala ligii nationale de baschet masculin 2016-2017

Finala ligii naționale de baschet masculin se va juca anul acesta între U BT Cluj Napoca și Steaua CSM București, clujenii urmând să aibe avantajul terenului propriu.

U BT Cluj Napoca a terminat sezonul regulat pe primul loc și a întâlnit în primul tur pe SCM U Craiova pe care a eliminat-o cu scorul general de 3-0.

A urmat o semifinală extrem de disputată cu CSM U Oradea, clujenii având nevoie de meciul decisiv pentru a trece de echipa antrenată de Cristian Achim.

Steaua CSM București a terminat sezonul regulat pe poziția a 3-a și a întâlnit în primul tur pe BCM U Pitești, bucureștenii trecând de argeșeni după doar 3 partide.

În semifinale steliștii au întâlnit pe CSU Sibiu, elevii lui Jukka Toijala trecând de formația antrenată de Dan Fleșeriu cu scorul general de 3-1.

U BT Cluj Napoca și Steaua CSM București s-au întâlnit de 4 ori în campionat și o dată în semifinalele Cupei României, clujenii câștigând fiecare partidă.

Așadar , având în vedere avantajul terenului propriu cât și istoricul întâlnirilor directe dintre cele două, U BT Cluj Napoca devine favorită la câștigarea titlului. De notat însă că elevii lui Mihai Silvășan nu se vor putea baza în finală pe experiența lui Aleksandar Rasic, jucătorul sârb accidentându-se în semifinala cu Oradea.

Finala ligii nationale de baschet masculin 2016-2017
Acorda o nota acestui articol

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 5 =