SCM Universitatea Craiova

Fosti jucatori SCM U Craiova

Sezonul 2013-2014 a fost cel puțin până în prezent unul de foc pentru SCM U Craiova, echipă ce a luptat pe trei fronturi: Liga Națională, Cupa României și Liga Balcanică.

În Liga Naționala craiovenii sunt încă în grafic pentru play-off, în Liga Balcanică ocupă locul 3 însă în Cupa României au fost eliminați încă din primul tur.

Situația nu a fost roz de la început așa că rând pe rând atât antrenorul cât și unii jucători au părăsit formația din județul Dolj.

Antrenorul Adelko Mandic a părăsit formația după o serie de meciuri nereușite contra Energia Rovinari și SCM U Craiova, astfeș tehnicianul și-a depus demisia iar acum este antrenorul formației Szomathely din Ungaria.

Sasha Topcov, bosniacul venit de la CSM Oradea nu a avut viață lungă în Craiova, pivotul de 206 cm a jucat 14 partide pentru echipă, 7 în LNBM și 7 în Liga Balcanică reușind medii de 4,3 puncte/meci îm LNBM și 6,0/meci în Liga Balcanică. Acesta joacă momentan pentru BC Spartak Pleven din Bulgaria.

Rade Dzambic, sârbul de 188cm, considerat cel mai bun jucător în sezonul 2012-2013 pentru craioveni a fost pus pe liber după o serie de meciuri nereușite, în total acesta adunând 12 meciuri cu o medie de 9.9 puncte și 5,3 pase decisive în 7 meciuri jucate în liga națională și medii de 12.6 puncte și 5.8 pase în 5 meciuri jucate în Liga Balcanică. Momentan, acesta joacă pentru echipa KK Rabotnicki Skopje din Macedonia.

Nemanja Maric, fostul căpitan al echipei CSM Oradea nu s-a integrat foarte bine în formația din Bănie așa că acesta a părăsit lotul Craiovei ajungând la echipa Edymax Nitra din Slovacia. În acest sezon Maric a prins 27 de partide, 16 în LNBM unde a adunat 6,4 puncte/meci și 11 în Liga Balcanică unde a adunat 4.5 puncte/meci.

Reinar Halik , estonianul de 208cm, sosit la jumătatea sezonului trecut de la U Mobitelco Cluj și măcinat de o accidentare a plecat de la SCM U Craiova după doar 6 etape în LNBM,  ajungând în tabăra formației CSM Oradea.

Pentru a suplini jucătorii plecați plus accidentatul Ionuț Drăgusin au fost aduși pe rând James Tyler, Petar Babic și Josip Naletilic.

Rămâne de văzut dacă SCM U Craiova va prinde Play-Off-ul și dacă se vor califica în Final Four-ul Ligii Balcanice!

Fosti jucatori SCM U Craiova
5 (100%) 1 vot[uri]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 9 =