supercupa baschet
CS Energia Rovinari Targu-Jiu CSU Ploiesti Cupa Romaniei

SuperCupa României 2014: Energia Târgu Jiu-CSU Asesoft Ploiești

SuperCupa României, ediția a II-a 2014, va avea loc la București pe data de 24.09.2014 începând cu ora 19.00 la Sala Dinamo (incinta parcului sportiv Dinamo din șoseaua Ștefan cel Mare).

Confruntarea va avea loc între CS Energia Târgu Jiu și CSU Asesoft Ploiești.

CS Energia Târgu Jiu este câștigătoarea Cupei României și ocupanta locului 8 în sezonul trecut, fiind eliminați în primul tur chiar de către prahoveni; de asemenea gorjenii au trecut în semifinalele Cupei României tot de ploieșteni.

Formația din orașul lui Brâncuși este înscrisă în EuroChallenge Cup pentru prima dată în istorie, aceștia fiind repartizați în grupa B cu formațiile Lukoil Sofia, Tartu Rock și Egis Kormend.

Principalii jucători ai echipei sunt Nemanja Milosevic, Louis Darby, Giordan Watson.

CSU Asesoft Ploiești este câștigătoarea sezonului 2013-2014 și totodată cea mai puternică echipă românească din ultimul deceniu în România.

Anul acesta va participa pentru a 2-a oară consecutiv în EuroCup ( a 2-a competiție ca importanță în Europa).

În acest presezon, pe lângă jucătorii de anul trecut: Cătălin Burlacu, Gerald Lee și Jonte Flowers, formația prahoveană a efectuat transferuri importante, jucători cu experiență de Euroligă și NBA ajungând sub comanda lui Dado Arnautovic.

CSU Ploiești a mai jucat în prima ediție a SuperCupei în 2012, însă au pierdut atunci contra deținătoarei Cupei României: BCM U Pitești.

SuperCupa României din anul 2013 ce trebuia să se joace între CSU Ploiești și CS Gaz Metan Mediaș nu s-a mai ținut.

SuperCupa României 2014: Energia Târgu Jiu-CSU Asesoft Ploiești
Acorda o nota acestui articol

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 5 =