Despre baschet

Baschet vs Fotbal

In Romania sportul dominant ca si jucatori cat si spectatori/telespectatori este cu siguranta fotbalul. Totusi o sa incercam sa va aratam de ce ar trebui sa dam fotbalul pe baschet. Practic, o sa va aratam avantajele, beneficiile si tot ce e frumos in sportul de ” sub panou”.

In primul rand de ce ar trebui sa joci baschet si nu fotbal:

-baschetul il poti juca singur. Se poate intampla sa fi singur intr-o zi si sa doresti sa te joci. Ei bine, in baschet poti exersa aruncari si de unul singur. In fotbal iti trebuie macar un portar :)

-baschetul se joaca cu mana. Asta inseamna ca trebuie doar sa te speli pe maini dupa ce joci baschet (normal ca dusul este recomandat). Nu iti rupi incaltaminea in minge si nici echipamentul dupa alunecari riscante. Pe scurt baschetul e mai “safe”.

-poti juca baschet indiferent de varsta, inaltime si greutate la nivel de distractie si chiar mai sus. La fotbal sa recunoastem, daca ai cateva kilograme in plus vei ajunge doar portar. La nivel profesionist cu totii il stim pe marele Shaquille O’neal sau pe veteranul Steve Nash din NBA sau pe micutul Nate Robinson.

-la baschet poti marca si tu macar un cos. La fotbal poti juca sezoane intregi fara sa marchezi macar un gol, adică nu vei simţi bucuria de a fi autorul unui gol.

Probabil ca mai sunt multe altele. Insa de ce sa mergem/ sa privim un meci de baschet in Romania, in schimbul unui meci de fotbal:

-baschetul (vorbim la nivel de liga nationala/liga1) in Romania se joaca in sala. Asta inseamna ca nu trebuie sa infrunti ploaia, vijelia si toate celelalte stări ale vremii. (frigul isi mai face aparitia la unele sali de baschet dar cu o haina potrivita trecem peste…)

-nu trebuie sa suporti injuraturile ca la usa cortului si spartul semintelor de la vecinul din tribună (că mai sunt si exceptii…)

-poti sta jos. Da, la baschet se sta si jos, nu toata lumea in picioare ca la peluza nr.2 de la stadion.

-poti vedea cum arata de aproape jucatorii. In Romania salile nu sunt uriase, deci poti vedea meciul de aproape, nu acei pureci pe care ii vezi din varful tribunei al inelului 3 al unui stadion.

-nu exista meci plictisitor cu scor 0-0. La baschet nu se termina egal nici un meci, si nu se joaca o repriza fara sa se marcheze.

-meciurile sunt mai spectaculoase. Evident, vorbim de dunk-uri, alley-oop-uri si multe alte faze interesante fata de doar 2-3 driblinguri pe meci.

-meciurile se joaca pana in ultima secunda. La propriu, pentru ca la fotbal o echipa cu 3-0 deja cu 10-15 minute inainte de finalul meciului “o da pe liber”, in schimb la baschet se pot intoarce meciuri cu 1 minut inainte de final.

-biletele sunt mai ieftine. La un meci de fotbal un bilet intr-o zona decenta costa cu mult mai mult fata de un meci de baschet (sunt echipe care ofera acces gratuit)

-la baschet nu te controleaza pana la lenjerie cand intri in sala de joc :)

 

Cam acestea sunt motivele pentru care se merita in Romania sa vii la sala sa iti susti echipa de baschet favorita! Vom completa si cu alte motive pe parcurs!