Anamaria Virjoghe
Nationala Romaniei

România, învinsă de Slovacia, cu 77-93, în a 2-a etapă a calificărilor la EuroBasket 2025

Într-un meci desfășurat la Constanța pentru calificările la Campionatul European din 2025, echipa națională de baschet feminin a României a suferit o înfrângere în fața Slovaciei. Meciul a fost caracterizat de momente intense și evoluții bune din partea jucătoarelor noastre, cu un scor final de 93-77.

În arena de la malul mării, România și Slovacia au intrat pe teren cu următoarele jucătoare: Alina Podar, Teodora Manea, Katy Armanu, Gabriela Irimia și Ana Vîrjoghe, în timp ce Slovacia a contat pe Barbora Wrzesinski, Nikola Dudasova, Miroslava Mistinova, Terezia Palenikova și Tereza Sedlakova.

Scorul final de 93-77 reflectă dominația Slovaciei în mai multe sferturi, cu intervale de 25-23, 24-21, 23-12 și 21-21. Gabriela Irimia a fost top marcatoarea pentru România cu 21 de puncte, în timp ce Ana Vîrjoghe a impresionat cu 20 de puncte și 12 recuperări, dovedindu-se a fi cea mai eficientă jucătoare a echipei.

Pe partea Slovaciei, Terezia Palenikova a condus clasamentul marcatorilor cu 27 de puncte, aducând un aport semnificativ la victoria echipei sale.

După acest meci, România se află la un bilanț de 1 victorie și 1 înfrângere în calificările pentru Campionatul European din 2025. Cu o perspectivă optimistă, acvilele își îndreaptă atenția spre următoarea fereastră de calificare, programată în perioada 7-10 noiembrie a anului viitor, atunci când România se va confrunta cu Turcia și Islanda în deplasare, în încercarea de a-și asigura un loc la Campionatul European din 2025.